Desert prajitura Valurile Dunarii

de Constelatialeu in Prajituri, 11 Mai 2018 | 5191 vizualizari

 

O am de mult pe lista de asteptare si uite ca am facut-o si pe asta asa valurita....m-am inspirat de la bucataras Criss.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g unt foarte moale sau topit putin la microunde
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • 450 g visine scurse bine ( eu am avut visine conservare in sirop)
  • Crema
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • 80 g faina
  • 6 foi gelatina -10 g
  • 250 ml frisca lichida Pilos
  • Glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 140 ml frisca lichida Pilos
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii:

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe aragaz sa se inmoaie bine, se poate topi 1 min la microunde. Untul foarte moale impreuna cu zaharul, vanilia bourbon si ouale le-am mixat foarte bine pana a inceput sa faca basicute deasupra, apoi am adaugat faina cernuta si praful de copt, am omogenizat. Am pus in tava 2/3 din compozitie iar in restul am pus cacao, am amestecat bine si apoi am intins deasupra si compozitia de cacao, la final am presarat visinile scurse bine. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii, cca 30-35 min la cuptor. Se scoate din tava si se lasa la racit. Apoi se imbraca tava cu folie alimentara si se pune din nou in tava blatul racit bine.

 Crema. Se fierbe laptele. Intr-un castron de inox se amesteca ouale cu zaharul, vanilia bourbon si faina, apoi se adauga laptele fierbine si se amesteca bine, se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa bine. Separat se hidrateaza gelatina in apa rece. Tragem budinca de pe foc si adaugam foile de helatina hidratate si stoarse bine. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga frisca batuta bine. Aceasta crema se toarna beste blat si se lasa la frigider sa se intareasca.

Glazura Ciocolata se rupe bucatele se adauga frisca lichida, apoi pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se scoate prajitura de la frigider si se toarna glazura deasupra, cu ajutorul unei furculite formam niste valuri, dam la rece pana se intareste glazura, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine